olika typer av byggnadsställningar

Olika typer av byggnadsställningar

Det finns olika typer av säkra byggnadsställningar som passar olika bra för olika typer av jobb. Ibland kan en ställning vara helt fel för ett jobb men helt rätt för ett annat. Med detta i bakhuvudet kan det vara lite svårt att välja och att veta vilken byggnadsställning som passar ditt ändamål bäst.

Olika typer av säkra byggnadsställningar

För att se till att ditt jobb blir så lätt och så säkert som möjligt är det som sagt viktigt att välja rätt typ av byggnadsställning. Vi hjälper dig gärna att välja och montera en ställning som är anpassad för dina behov, men för att göra det lite enklare att ta ett bra beslut sammanfattar vi här några av de vanligaste typerna av byggställningar.

Fast monterad byggnadsställning
En fastmonterad byggnadsställning byggs på plats där du ska arbeta. Denna har många variationsmöjligheter och ger dig god åtkomst till väggen som den är placerad mot.

Rullställning
Detta är en jättesmidig lösning om du behöver en ställning som du enkelt kan flytta från en plats till en annan. Perfekt för den som ska utföra ett arbete på en mindre fasad. Denna ställning passar bäst på en hård och plan mark.

Fasadställning
Passar bra till en större fasadrenovering och är en byggnadsställning som helt enkelt täcker en fasad.

olika typer av byggnadsställningar, säkra byggnadsställningar

säkra byggnadsställningar

Vad behöver du tänka på när du väljer byggställning?
Se till att du verkligen vet att byggnadsställningen passar det ändamål du har. Snåla inte och ta en mindre byggställning än du egentligen behöver, detta kan påverka din säkerhet och göra så du är med om onödiga olyckor. Helst rekommenderar vi dig att alltid konsultera och helst att anlita ett proffs. Det finns en anledning att detta är ett yrke och du slipper huvudvärk, olyckor och onödiga kostnader när du anlitar ett proffs.

Du kan både köpa och hyra en byggnadsställning. Kommer du arbeta en längre tid och vid ett flertal tillfällen kanske du rent av ska köpa byggnadsställning. Är du osäker på om det lönar sig är du varmt välkommen att hyra en från oss. Vi hjälper så klart till med montering och nedmontering om så önskas och rådger dig gärna för att du ska kunna arbeta så säkert som möjligt.

Varmt välkommen att hyra olika typer av byggnadsställningar, skicka efter offert eller ställa frågor. Vi svarar gärna om vi kan hjälpa dig. Enklast når du oss på telefon +46(0)76-264 82 48 eller mail info@dkm-montage.se. Du kan även använda dig av kontaktformuläret nedan.